Покривът тече, няма входна врата, нито дори легла… В подобни нечовешки условия живее семейство в кърджалийското село Болярци. 65-годишният пенсионер Таки Садулов и съпругата му Фатмагюл се грижат за здравето на обездвижената сестра на мъжа - Селвер, и за собственото си оцеляване с 8 лева на ден.

В къщата няма елементарни условия, като фамилията е принудена да спи на пода поради липса на легла, разказва 24rodopi.com. Таки Садулов е астматик, съпругата му пък се придвижва трудно, а сестрата Селвер Садулова не може да се обслужва без чужда помощ. Децата на семейството са в чужбина и по думите на 65-годишния родопчанин помагат.

Не така обаче изглежда, когато човек зърне дома им. „Искаме помощ, ако може поне покривът да бъде поправен, за да не тече през зимата. Мъжът ми искаше да гледа животни, за да може те да ни осигуряват прехрана, но оборът рухна при големите снегове през март. Благодарни сме на всички хора от селото, които ни помагат", казва съпругата Фатмагюл.

Често тяхна комшийка им носи храна, новият кмет пък е осигурил дърва за огрев на семейството. Къщата обаче е в плачевно състояние и тримата се притесняват как ще изкарат зимата в тези условия.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg