Българското знаме в пламъци предизвика бурна реакция на Външно министерство

Демонстранти скандираха "Никога Северна, само Македония"

България
09.09.2019 20:20 2749 1
Българското знаме в пламъци предизвика бурна реакция на Външно министерство

По разпореждане на вицепремиера Екатерина Захариева временно управляващият посолството на Република България в Австралия г-н Петър Николаев поиска среща в Министерството на външните работи и търговията по повод изгореното българско знаме в Мелбърн по време на демонстрация срещу т.нар. Преспанско спразумение.

Това съобщи съветникът в МВнР Иван Димов във Фейсбук. Българският дипломат ще призове австралийските власти да предприемат мерки за търсене на отговорност от извършителите на това деяние и ще отправи молба органите на реда да се противопоставят за в бъдеще срещу опити за поругаване на държавни символи.

Припомняме, че група изселници протестираха вчера пред консулството на Северна Македония в Мелбърн, Австралия, срещу Преспанското споразумение за новото име на страната.

Демонстрантите подпалиха гръцко и българско знаме и картонени фигури на премиера Зоран Заев и вицепремиера Радмила Шекеринска, скандирайки "Никога Северна, само Македония".

Протестиращите носеха знамена със Звездата от Вергина. Такова знаме бе издигнато и на пилона пред консулството.

Напишете коментар
Вашите коментари през Trafficnews.bg
1 Коментара
Сортирай по
коментар

що е маке все е ... 18:05, 10.09.2019

Фашунгерите и соросоядите пак да дрънкат, как бг комунистите създали македонската нация, хубаво в Македония комунистите, а в Австралия, какви комунисти? Тия изобщо не са искали да влизат в пределите на България още преди комунистите!

Oтговора1
коментар

изпърдял сиси мозъка

пий ги тия хапове ве гламав хахаха

Вашият коментар през Facebook

Изпрати новина