Една снимка в социалните мрежи предизвика бурни коментари. Всъщност снимката трябваше да покаже къде се е ситуирала патрулка, спираща прегрешилите пловдивски шофьори. На нея се виждат и полицаите, спрели на кръстовището на бул. "Н. Вапцаров" с Коматевско шосе. Но на по-преден план се вижда и една възрастна жена, пресичаща, меко казано, съвсем неправилно и много опасно.

Именно бабата с бастуна предизвика лавина от коментари във Фейсбук:

"По-интересно е бабето къде хукна там с бастунЯ... на има-няма 5 метра от пешеходната."

"Още по-интересно е дали полицаите са направили нещо (едва ли)".

"Те са камикадзета, ужас!"

"Полудонори се разхождат по средата на Коматевско шосе. Ако някой си хареса нов: бъбрек, черен дроб, сърце или някой 24-каратов златен зъб, нека потърси на шосето".

"Абе платежоспособни им трябват. От бабето к'во да земат."

"Шегата ви е неуместна! Младостта не е вечна и вас това ви очаква! А хората на тази възраст повечето не са с акъла си!! Пазете пешеходците ,,Това може да е вашата баба”!"

"Да, права си, но органите на реда са за това - да пазят и техния живот. Не да си чешат коремите с палките."

"Може просто да й помогнат да пресече правилно и безопасно за нея. Почти на всички ни се е случвало да помагаме в такива моменти, а и така трябва да бъде."

Не ни се иска да морализаторстваме, но не можем да не признаем, че хората - независимо от черния и недотам деликатен хумор, в голямата си част са прави. И за бабата, и за полицията, и за всички, които безучастно наблюдаваме това, което се случва покрай нас. Наистина - това може да е вашата баба. Замислете се!

Снимка: I see you KAT