Поредна нередност бе заснета от читател на TrafficNews в пловдивския градски транспорт. Автобус по линия 17 със рег.номер РВ 2496 РХ се е движил по бул. „Коматевско шосе” с отворени врати. Естествено причината е неработещи климатици в превозното средство. Другият абсурд е, че по думите на читателя ни, шофьорът е развил скорост от поне 60км/ч., което е над допустимото за градска среда.

Макар да се вижда, че в автобуса не пътуват много хора, тук естествено изниква и логичният въпрос – „какво ще се случи, ако при тази скорост някой изпадне през отворената врата?”

Масова практика е хората да се нареждат в близост до вратите още докато рейсовете са в движение, защото в противен случай има опасност шофьорът да не спре на дадена спирка, защото е преценил, че никой няма да слиза и да се качва в автобуса.

„Приключението” градски транспорт в Пловдив: Климатиците – утопия, билетите – седма употребаЧесто автобусите са мръсни, с неприятна миризма, а температурите вътре по-високи от вън

Медията ни вече ви запозна с проблема с неработещите климатици в голяма част от рейсовете, но дали отварянето на вратите по време на движение е решение на проблема? Излиза, че да си пътник в градския транспорт в жегите в Пловдив си е буквално руска рулетка – в единия случай климатикът не работи и рискуваш да припаднеш от жегите и миризмите, а в другия просто да изпаднеш от рейса в движение. Вариантите това да се случи не са малко - рязко спиране, завой, катастрофа и др.

Читателят на медията ни вече е сигнализирал и компетентните органи за нарушението на водача.

Експеримент: Колко градуса е в пловдивските автобуси? Живакът показа опасни стойностиВ някои обществени сгради охладителна система също липсва