Нов пътен инцидент стана в Пловдив преди минути, предаде репортер на TNS.bg

Автобус по линия №10 блъсна младо момиче в район „Тракия”. Девойката пресичала на пешеходна пътека, но на червен сигнал на светофара, когато превозното средство правило ляв завой е се канило да спре на автобусната спирка.

„Изскочи внезапно, шофьорът се опита да спре, но не успя, всичко стана за секунди”, разказа пред TNS.bg един от пътниците, пътували в автобуса.

Момичето е откарано с линейка в болница. По първоначални данни животът й е вън от опасност, но лекарите ще й направят пълни изследвания.

„Жива е, защото автобусът не караше с висока скорост и тъкмо завиваше, иначе можеше ситуацията да е по-тежка”, коментира човек от района.

На този булевард и друг път са ставали инциденти заради пешеходци, които пресичат неправилно.

По-рано тази вечер имаше инцидент с автобус по линия №1, където заради дим от задната част на автобуса, пътниците бяха свалени на Сточна гара.

Черната серия на пътя през последната седмица не спира. Тя започна в събота, когато при зверски удар в спирка и билборд загинаха Боян и Ралица, ден по-късно при друга катастрофа загинаха други двама младежи, а във вторник смъртта на магистрала „Тракия” намери 45-годишен водач заради неправилно изпреварване.

Новините от Пловдив и региона от днес - 29 януари - ВИЖТЕ ТУК:

TNS.bg