„Ако сте сложили новия асфалт, да минем да сменим тръбите?“. Този класически виц за съгласуването между институциите в България вероятно отново се сбъдва в Пловдив. Читатели на TrafficNews ни сигнализираха, че чисто новите улици – „Порто Лагос“ и „Луда Яна“ са разкопани от няколко дни. На място работи фирма подизпълнител на ЕВН – Топлофикация, но какво правят, оказва се – никой не знае.

Пловдивчанинът разказа, че в петък камионите са дошли, а строители са „разрязали“ новия асфалт по улиците, ремонтирани по Водния проект.

На въпрос какво правят, строителите обяснили, че е някаква авария. По думите му на изкопа не се е виждал теч, или пара, а стари корозирали тръби. Според него става дума за класически планов ремонт, който не е направен навреме – по време на дейностите по Водния цикъл.

От ОКТ и район „Северен“ също нямат информация за дейностите по двете улици. По закон експлоатационните дружества имат право да работят 48 часа на дадено място при авария, без да е необходима временна организация на движението. Такава не е била заявявана от „Топлофикация“ към вчерашна дата.

Видно пък от дейностите, ремонтните дейности няма да приключат в рамките на тези 48 часа.  Дали наистина е авария или планов ремонт „по другия“ начин ще се разбере днес.

Очаквайте продължение!