Случаите с кражби на електрически тротинетки в столицата зачестяват. Все повече са и необичайните места, на които са оставени модерните возила. Някои от тях осъмват закачени на дърво или хвърлени в реката. Мнозина осъждат подобни деяния като хулиганство и се възмущават как гражданите не могат да пазят превозните средства, които целят да улеснят движението и да облекчат трафика в  София.

Мъж беше забелязан да "извозва" тротинетка на столичен булевард. Ековозилото било строшено и метнато в багажник на велосипед. Според някои подобна съдба очаква много от превозните средства. От снимките се вижда, че крадец е от ромски произход. Затова според граждани тротинетката ще отиде за вторични суровини. 

"Тротинетката е професионално разкостена. Това не е работа на случаен човек", възмущава се потребител в "Забелязано в София".

За да задигне возилото, апашът първо трябвало да откачи GPS устройството, което според столичани е елементарна работа.

"Мисля, че инвестицията от този бизнес е само на загуба и скоро няма да го има заради всякакъв вид примати без мозък", гласи един от коментарите.

Междувременно сигналите за инциденти с модерните превозни средства продължават. Първата глоба на водач на двуколесното возило вече е факт. В тази връзка се създаде и Асоциация, която обединява и защитава интересите на хората, които управляват тротинетки.