Пореден запой съсипа детска площадка в Пловдив. След тежък уикенд родители заварили пространството на бул. „Васил Априлов“ 146 в покъртителен вид. Мизерията е толкова голяма, че родители отказват да пуснат децата си да играят на отреденото за тях място.

Подобни унищожители запои, след които площадката става неизползваема, не са прецедент. Преди месеци същото място осъмна в подобен вид, а след публикация на TrafficNews от „Чистота“ направиха спешно разчистване.

Детска площадка под тепетата осъмна в покъртителен вид след съботен запойКакво да очакваме от поколение, което трябва да расте в такава среда

Днес обаче кошовете за боклук отново са препълнени, по земята се търкалят всякакви отпадъци. Навсякъде хвърчат опаковки от храна, кенчета от алкохол и енергийни напитки, чаши от кафета. Зелените площи са пълни с фасове.

Явно хорското възмущение не е било за урок на гражданите, които периодично занемаряват пространството. На същите трябва да напомним, че в този град и на този свят не са сами. И всяко едно тяхно действия дава отражение някъде и за някого. В този случай – при децата, които израстват по площадки с подобен вид, и възприемат, че „големите“ създават и толерират мизерия.

Ако искате един ден в Пловдив да живее едно цяло поколение, възпитано в подобна „нормалност“, продължавайте в същия дух!