Невиждана жестокост потресе тази сутрин Старозагорски минерални бани. Изверги заклаха на място напълно беззащитни две мъжки камерунски кози и пет заека в зоокът на открито, пише бгнес. Зоокътът се намира край езерата на Старозагорски минерални бани и е изграден от Граждански клуб „Липа”. Извършителите на садистичния акт са разбили снощи катинара и са разрязали оградната мрежа на зоокъта, за да се доберат до животните. Следи от капки кръв водят към езерото, където се предполага, че закланите животни са натоварени на кола и са изнесени в неизвестна посока. За ужасния инцидент е уведомена полицията, криминалистите са започнали разследване.


„Ние, от Граждански клуб „Липа“ се надяваме компетентните органи да открият и накажат извършителите на грозното деяние. Аз със собствени усилия и приятели, ще възстановим щетите, за да може малки деца с родителите да се радват на животните там. Чрез медиите се обръщаме за съдействие от граждани, за откриване на извършителите“, заяви представител на клуба.

Бгнес припомня, че Граждански клуб „Липа“ – Стара Загора преди две години изгради този зоокът на открито. Стотици родители с децата си всяка седмица идваха специално до Баните да се порадват на животните там. В зоокъта на открито има над 20 патици, 8 000 риби, 24 токачки, четири камерунски кози, шест заека, както и два кеклика.

*Снимки БГНЕС!

TrafficNewS.bg

Още новини - ТУК