14-годишен хлапак от Стара Загора е настанен по спешност в специализираната клиника по лицево-челюстна хирургия в Пловдив след нанесен му жесток побой, при който са му избити няколко зъба и е строшена долната му челюст.

Инцидентът е станал около 16,00 часа на 26 януари в близост до новия градски парк „Артилерийски“, където две групички тийнейджъри влезли в остра първоначално словесна, а в последствие и юмручна схватка заради хубица.

След няколко разменени остри реплики и нецензурни думички хлапетата започнали бой, като най-тежък пердах отнесъл осмокласник.

След намесата на неколцина възрастни, които станали неволни свидетели на мелето, участниците в него направили опит да избягат. Трима хлапаци на възраст по 14,15 и 16 години са били задържани и отведени във Второ РУ „Полиция“, където са останали за по 24 часа.

Образувано е досъдебно производство срещу неизвестен извършител за нанесена средна телесна повреда. На този етап няма събрани данни, че побоят е бил предварително организиран, участниците са били в грипна ваканция, инцидентът е извън учебно заведение.

В рамките само на три дни това е второ досъдебно производство срещу непълнолетни на територията на Стара Загора, след като ден по-рано бяха задържани четирима тийнейджъри от казанлъшкото село Горно Черковище за организиран грабеж над таксиметров шофьор.