Двама малки герои – прекрасните бебета Димитър и Дара, бяха изписани от пловдивската АГ болница „Селена”. Малчуганите са родени преждевременно и месеци наред остават в Интензивното отделение под непрестанните грижи, любов, лечение и подкрепа на специалистите.

Митко проплаква в 25 г.с. с тегло само 780 грама. „Всъщност ние го очаквахме на 8 октомври (точно ден след днешното му изписване от Интензивно отделение), но той реши да изненада всички ни и се появи на бял свят по естествен път 102 дни по-рано – на 26 юни”, разказват от най-голямата специализирана АГ болница в Южна България.

Днес Митко тежи над 2 килограма и бе предаден в ръцете на щастливите си родители, за да се прибере у дома. Любопитното е, че малчуганът беше изписан точно на рождения ден на лекаря, помогнал му да поеме своята първа глътка въздух – проф. Пехливанов.

Дара пък е близначе, което заедно с братчето си Атанас остава близо 2 месеца под наблюдение в болницата. Дари и Наско се раждат на 11 август в 32 г.с. Тя се появява на бял свят първа, но с по-ниско тегло – само 1060 грама. Затова и Наско е изписан преди нея още миналата седмица. Но днес дойде ред и на малката му сестричка. Тя вече тежи цели 2100 грама – готова да се прибере у дома, където я чакат братчето й, баба и дядо.