Mакар да няма "добри" симптоми на коронавирусa, някои със сигурност са по-лоши от други. 

Тъй като учените откриват все повече и повече за този мистериозен вирус, става все по-ясно, че ако имате определени симптоми, вашето заболяване COVID-19 може да се развие по различен начин.

Неотдавнашно проучване, което все още не получи независима критика, установи, че два симптома на коронавирус могат да доведат до по-голям шанс за хоспитализация при страдащите от така наречения коронавирус.

Тези симптоми са продължителна треска и загуба на апетит.

Изследователският екип използва приложение, което събира данни от над 4100 пациенти, прекарали коронавируса и установява, че около 13 процента от пациентите страдат от т.нар. "дългосрочен" COVID, който продължава повече от 28 дни.

Допълнителни 20 процента са били болни повече от осем седмици, а всеки 50-ти пациент е бил болен повече от 12 седмици. От тези пациенти, които са имали дългосрочен COVID, тези, които са имали пет или повече симптоми през първата седмица на заболяването, са по-склонни да боледуват по-дълго. Въпреки това, дори сред тях се открояват два симптома.

"При тези, които са страдали от дългосрочен COVID, продължителната висока температура и загуба на апетит са силни индикации, че човек може да се наложи да отиде в болница", обяснява изследването.

Това означава, че сред страдащите от т.нар дългосрочен COVID хората с тези два симптома са най-силно засегнати. Изследването предупреждава, че не трябва да обобщаваме въз основа на този анализ и посочва  факта, че респондентите, т.е. тези, чиито данни са били събрани са предимно на жени на възраст под 70 години, които сами са докладвали своите данни.