Напитки, с които да забавите стареенето

Вижте в следващите редове

Свят 03.08.2019 07:45 2897 0
Напитки, с които да забавите стареенето

Знаете ли какво е общото между пресния сок от портокали, зеления чай, фреша от грейпфрут? Портокаловият сок се грижи за здравето на очите и намалява риска от дегенерация на макулата, зеленият чай забавя появата на бръчки и защитава сърцето, а напитката от грейпфрут запазва блясъка на кожата за по-дълго време.

Или обобщено, тези полезни напитки, заедно със сок от алое и моркови, кокосовата вода, забавят процесите на стареене. Кои други да добавите към менюто си, вижте в следващите редове?

Чаша червено вино

Докато консумацията на концентрат може да нанесе вреди на черния дроб и да ни накара да изглеждаме по-възрастни, чаша червено вино намалява риска от възпаления в тялото и заболявания, свързани с остаряването. Учени смятат, че умерената консумация на червено вино, което е богато на ресвератрол, намалява и риска от алцхаймер.

Направете си смути с кисело мляко, банан и горски плодове

Чудесна напитка, която може да бъде част от вашата диета. Бананите са богати не само на калий и фибри, но и на пектин, който спомага за поддържането на нивото на кръвната захар. Пектинът играе важна роля и в отстраняването на токсини от организма, което е от съществено значение за забавяне процеса на стареене. Горските плодове пък изобилстват от витамин С, който помага на кожата ни да бъде гладка и сияйна.

Пийте кафе

Редица изследвания са доказали, че кофеиновата напитка намалява риска от хронични възпаления в тялото, което е често срещан проблем, появяващ се с напредването на възрастта. Според проучване, публикувано в European Journal of Cancer Prevention, хората, които пият всекидневно по 1 чаша кафе, намаляват с до 10% риска от развитие на немеланомен рак на кожата.

Сок от червено цвекло

Ако искате да намалите риска от деменция, да забавите появата на бръчки и да детоксикирате тялото си, пийте пресен сок от червено цвекло. Редовната консумация на тази напитка подобрява притока на кръв към предния лоб на мозъка, като по този начин намалява риска от деменция и свързания с възрастта когнитивен спад. Цвеклото е богато и на антиоксиданти, които се борят срещу свободните радикали.

Пригответе си смути с бадемово мляко, банан и авокадо

Вкусна напитка, която ще забави стареенето на кожата, като в същото време ще се погрижи за здравината и красотата на ноктите и косата ви. Бадемовото мляко съдържа витамини А, D и Е, които са важни за състоянието на кожата и благодарение на които тя е по-здрава и млада. Но този вид ядково мляко ни осигурява и калций и протеини, които се грижат за косата и ноктите.

Авокадото е богато на мононенаситени мазнини, които правят кожата по-сияйна, а витамини А, В и Е, които се съдържат в бананите са чудесни за кожата ни.

Чаша какао за здраво сърце

Натуралното какао съдържа важни флаваноли, които подобряват функцията на кръвоносните съдове. Това намалява риска от високо кръвно налягане, диабет тип 2, бъбречни заболявания и деменция.

Изпрати новина