Голяма част от дамите имат доста сериозен проблем с тъмните кръгове под очите. Много често тези кръгове не са забележими за околните, но въпреки всичко, за да се чувствате комфортно в кожата си, можете да вземете преждевременни мерки. Предлагаме ви няколко начина за премахване на сенките под очите с помощта на лесни природни продукти, които имате вкъщи.

Маска със зехтин и лимон за сенки под очите

Първото ни предложение е да си направите маска с помощта на зехтин и сок от лимон. Сложете равни части от двата продукта в купичка, след което напоете памучни тампони и наложете очите си. Постойте така около 10 – 15 минути. Зехтинът ще ви помогне кожата ви да стане по-нежна и мека, а лимоновият сок избелва. Ако страдате от пигментни петна също можете да се доверите на тази маска.

Компреси от няколко вида билки за сенки под очите

Следващото предложение, което ще ви помогне да се отървете от тъмните кръгове под очите си, са компреси от няколко вида билки. Подходящи за случая са три вида билки – смрадлика, копър и добре познатата лайка, която е често препоръчвана за различни проблеми с кожата и лицето.

Чай за сенки под очите

Сварявате подбраната билка и след като поизстине, напоявате памучни тампони и налагате очите си. Постойте десет минути, след това наложете върху очите си студен компрес, после намажете с подходящ крем, пише За Жената.

Парчета краставица зо тъмни кръгове под очите

Парчетата краставица са едни от най-често препоръчвани за маска на очите. Ние ви предлагаме нещо малко по-различно. Необходимо ви е освен краставица, както и торбичка зелен чай. Първо сварявате чая и го оставете да се охлади, като преди това сложете нарязани парчета краставица в чашата. Сложете в хладилника и след като охлади наложете парчетата краставици върху клепачите.

Суров картоф за сенки под очите

Последното ни предложение можете да си приготвите у дома само с помощта на суров картоф и марличка. Обелете част от картофа и го настържете на ренде. След това сложете малко количество в две марли и наложете на очите си, върху проблемните зони. След 20 минути премахнете.