Диетолозите от Испания Фатима Бранко и Нурия Монфулула разказаха в интервю  кои продукти помагат за предотвратяване на морска болест или неразположение при по-дълги пътувания.

Според тях оризовите ястия са отлична храна по време на път. Експертите посочиха, че е желателно да избирате кафяв ориз, докато готвенето трябва да е възможно най-просто и без много вода и подправки, пише rozali.com.

От леките закуски най-препоръчителни са ябълките и фъстъците. Диетолозите съветват ябълките да се консумират обелени и по възможност настъргани.

Бранко отбеляза, че джинджифилът е „класическото“ средство за предотвратяване на повръщане. Според нея, хората, които не харесват вкуса на джинджифила, трябва да го приемат под формата на чай или като подправка в свежи плодови салати.

Друг продукт, който помага при неразположение при пътувания е обезсоленото сирене.

Диетолозите добавиха, че преди дълги пътувания страдащите от прилошаване трябва да избягват тежките и мазни храни, газираните напитки и сладкишите, както и да не пият алкохол.