Диетолозите от Испания Фатима Бранко и Нурия Монфулула разказаха в интервю кои продукти помагат за предотвратяване на морска болест или неразположение при по-дълги пътувания.
Според тях оризовите ястия са отлична храна по време на път. Експертите посочиха, че е желателно да избирате кафяв ориз, докато готвенето трябва да е възможно най-просто и без много вода и подправки, пише rozali.com.
От леките закуски най-препоръчителни са ябълките и фъстъците. Диетолозите съветват ябълките да се консумират обелени и по възможност настъргани.
Бранко отбеляза, че джинджифилът е „класическото“ средство за предотвратяване на повръщане. Според нея, хората, които не харесват вкуса на джинджифила, трябва да го приемат под формата на чай или като подправка в свежи плодови салати.
Друг продукт, който помага при неразположение при пътувания е обезсоленото сирене.
Диетолозите добавиха, че преди дълги пътувания страдащите от прилошаване трябва да избягват тежките и мазни храни, газираните напитки и сладкишите, както и да не пият алкохол.
Още от категорията
Страхът има изненадващи ползи за здравето