Тичането е едно от най-предпочитаните упражнения за отслабване. Лесно, не изисква много финанси и бързо се вписва в натоварения график на хората. Но освен подходящи обувки и дрехи, трябва да се съобразите и с храната. Не трябва да тичате на гладно, но забравете активността след тежко ядене.

Правилната храна и точното количество са от голямо значение, за да може да постигнете желаните резултати. Винаги трябва да ядете прясна храна, а не каквото намерите в хладилника. Забравете за въглехидратите, пише Tialoto.bg.

В мускулите ви се съдържат достатъчно голямо количество от тези хранителни вещества и не бива да добавяте още. Ако тичате сутрин, заложете на нещо, което е лесносмилаемо. Например, банан или овесена каша.

Също така, трябва да пропуснете и фибрите или пикантни храни. Те са диуретици и може да попречат на сутрешните ви упражнения. Пържените храни също не бива да присъстват в менюто ви, защото могат да раздразнят стомаха и да ви накарат да си останете вкъщи.

Водата, разбира се, е задължителна. Дори да не ядете много сутринта, не забравяйте да пиете достатъчно вода. Фреш от пресни плодове, зелен чай или пък лимонов сок, също са за предпочитане преди старта на тичането.

Друго, което трябва да включите в менюто си, са храни, които ви дават повече енергия. Авокадо, цвекло, пълнозърнест хляб и спанак са чудесни за организма рано сутрин.

Тези хранителни продукти са противовъзпалителни, а естествените мазнини в тях помагат за „смазване“ на ставите. Цвеклото е отлично за бегачите, тъй като произвежда азотен оксид в тялото, което помага за по-добро физическо състояние по време на кардиото.