Лекари от плевенска болница са извадили 20-килограмов тумор от корема на 250-килограмовата пациентка, която пожарникари вадиха през прозорец от дома й в Долна Оряховица, за да иде в лечебно заведение.10 часа е продължила тежката операция на 41-годишната жена, която имала добри шансове за възстановяване, съобщи в."Борба".

Жената с рекордно тегло за първи път потърсила лекарска помощ на 10 октомври. Тогава спешният екип медици не успял да я транспортира и потърсил съдействие от пожарната. Огнеборците я изнесли на носилка през прозореца на къщата, в която живее. Още два екипа огнеборци били строени в очакване пред областната болница в Търново, за да стигне тя до образни изследвания и консултации с различни специалисти. Взето било решение 250-килограмовата пациентка да бъде насочена за специализирано лечение в Плевен и я върнали в дома ѝ.

Два дни по-късно необичайната акция на медици и пожарникари се повторила и огромната жена отново била откарана с линейка до областната болница. Прегледали я директно в реанимобила и незабавно я насочили към МБАЛ „Сърце и мозък“ – Плевен, където вече я очаквали. Със сложна хирургична интервенция лекарите отстранили 20-килограмов тумор от корема й и източили 10 литра вода.