Бебе, което е тежало едва 800 грама при раждането си, беше изписано от пловдивската АГ болница „Селена”. Кристиян се е появил на бял свsт на 12 май едва в 25 гестационна седмица. Четири месеца прекарва в интензивно неонатологично отделение, за да достигне заветните 2300 грама и да се прибере у дома. А борбата на малкия герой е едно от най-големите чудеса, до които специалистите в най-голямата специализирана АГ болница в Южна България са се докосвали напоследък.

Колко са четири месеца? За детето, което тръгва на училище, 4-месечната лятна ваканция прелита като миг. За миниатюрното създание, което има нужда да бъде подпомагано и да му бъде напомняно, че най-важното е да не забравяш да дишаш обаче, 4 месеца са изключително дълъг период от време. За родителите, чиито дечица се раждат преждевременно, без напълно да са готови за живот извън утробата, тези, чието сърце се свива при всеки звън на телефона, 4 месеца са безкрайни.

Въпреки че се ражда само 800 грама, Кристиян носи в себе си сила на истински мъж. 4-те месеца в интензивно неонатологично отделение за него са доста дълги, изпълнени с непрестанна грижа, наблюдение и подкрепа, ежедневни терапии и лекарска помощ, за да не забрави той най-важното – да диша. И на 2 септември, след дълъг престой в интензивен сектор, Крис беше изписан при родителите си.

„Всяко дете, което поеме своя първи дъх под покрива на болницата, приемаме като наше. Всяка шепичка живот, която има нужда от помощ и подкрепа в ежедневната битка за живот, получава най-добрата и всеобхватна грижа от екипа ни. Нашето семейство се състои от хиляди дечица – нашите герои. И ние вярваме във всяко едно от тях. Всеки ден полагаме грижи за тези, които имат нужда от нашата помощ, подкрепяме техните родители, защото вярваме, че целият живот е пред тях”, споделят от „Селена”.

И пожелават на малкия герой да покорява света с усмивка и да продължава все така да ги радва.