Февруари е месец, в който обикновено полагаме допълнителни грижи за тялото си след обилното хапване през демекври и януари. Освен да отслабнем обаче, през този месец е важно да повишим имунитета си и да се предпазим от вирусите и грипа. Как да се чувстваме добре и да имаме здрав стомах. От foodpanda подбраха 7-те безценни храни, които повишават имунитета и намаляват обиколката на талията.

Кокос

Пълен е с фибри и здравословни мазнини. Те предотвратяват преяждането по време на хранене.

Кокос

Бадеми

Бадемите са богати на фибри и протеини. Те са перфектната закуска, когато изпитвате глад. Ще ви държат сити, без да чувствате тежест в стомаха.

бадеми

Маслини

Маслините са вкусни, полезни и могат да се консумират по много начини, така че да не ви омръзне. Най-полезни са зелените сортове.

Маслини

Кестеново брашно

Опитайте да приготвяте хляб и печива от кестеново брашно. То има достатъчно фибри, за да запази храносмилането и да ни предпази от неразположения, пише flashnews. 

Кестени

Сушени плодове

Сушените плодове през зимата са чудесен вариант за набавяне на витамини и съответно за поддържане на корема плосък.

Сушени плодове

Картофи

Варени или печени, картофите са надежден източник на витамини, фибри и минерали. За съжаление, това не важи за пържените картофи.

Картофи

Кисело мляко

Киселото мляко прави чудеса за храносмилателната система, тъй като съдържа пробиотици или живи бактерии, които подобряват цялостното ни състояние.