Със сигурност всеки желае да има страхотна фигура без да се подлага на строги диети и режими. За съжаление, това се случва само на отбрани хора, които притежават бърз метаболизъм. Те обменят веществата по-интензивно от останалите, което им позволява да се радват целогодишно на хубава форма на тялото и в същото време да си похапват пица и сандвичи, пише Флагман.

За тези от вас, които постоянно броят калориите на всяко ястие и мечтаят за едно парче торта, имаме решение. Пътят към бързия метаболизъм се крие в няколко напитки, които всъщност са доста приятни. Още по-хубавото е, че можете да ги намерите навсякъде и лесно ще ги включите в ежедневието си.

Вода

Разбира се, започваме с най-доброто и универсално оръжие срещу напълняването. Редовната консумация на вода създава на организма чувство на засищане, което ви спира да похапвате вредни храни. Още един плюс е, че тя подпомага функцията на чревната флора, което е от ключово значение за бързия метаболизъм.

Кефир

Това е ферментирала млечна напитка, която произхожда от населяващите Централна Азия тюркски, монголски и тибетски народи. Особено популярна е в Русия и бившите съветски републики. Получава се след коагулация на краве, козе или овче мляко с помощта на кефирни зърна. Ползата на напитката идва от високото ѝ съдържание на пробиотици, а редовната й консумация нормализира работата на стомаха.

Прясно мляко

Друг представител на млякото също има огромно значение за бързия метаболизъм. Калцият, който се съдържа в прясното мляко е ключов фактор за по-добрата работа на организма. Това ще ви помогне да изгаряте навреме мазнините, а не да ги складирате и да пълнеете.

Чай от лайка

Хубаво е да консумирате тази напитка след хранене. Това ще задейства метаболизма и същевременно ще намали апетита ви за нещо сладко вечер. От друга страна, чаят помага и за по-добрата работа на черния дроб, което води до бързото разграждане на мазнините.