Тъй като милиони все още са в режим на блокада в цяла Европа, нарастват опасенията, че престоят в къщи може да доведе до вълна на пристатрастени към хазарта. В Обединеното кралство букмейкъри са пуснали рекламен клип по телевизията и социалните медии, за да използват мерките за блокиране като начин да привлекат уязвимите клиенти. 

Сега правителството започна разследване за въздействието на хазартната зависимост, което засяга около 350 000 души в страната.  

"Повече хора се обръщат към онлайн хазарта, някои от скуката, някои, защото имат проблем с хазарта и смятат, че трябва да се върнат към него. Те са били подтикнати от рекламата и изкушението е твърде голямо", казва британският депутат Каролин Харис, председател на парламентарната комисия за вреди, свързани с хазарта.

Един човек, който твърде добре познава това изкушение, е Алекс Мейси, бивш страдал от хазартно разстройство. Сега той работи като председател на групата за застъпничество в областта на игрите, като помага да предупреди другите за опасностите от пристрастяването към игри. 

" Ако в момента при тези обстоятелства аз играех, няма съмнение, че бих залагал много повече", казва той. Мейси твърди, че много хора търсят помощ от него.

 „Те прекарват много повече време в социалните медии в момента, например, и виждат как тези реклами се появяват, кликват върху рекламите и изведнъж банковата им сметка се изпразва - така че да- наистина е рисковано време за хората в момента “, каза той.

Сега правителството на Обединеното кралство започна широкообхватно проучване върху хазарта като ще разгледа всичко - от проблеми с психичното здраве до неговото въздействие върху престъпността и самоубийствата.