Изправени сме пред невероятно много възможности, когато става въпрос за избор на дестинация за семейната почивка през следващата година - градска почивка, плажна почивка, активно забавление или дори комбинация от всичко, изброено по-горе.

Ето няколко идеи от британския ежедневник Independent, които да имате предвид при избора си:

Сардиния, Италия

Южното крайбрежие на Сардиния предлага едни от  най-красивите плажове на острова, а разстоянието до столицата Каляри не е голямо. Курортът Виласимиус разполага с красиви плажове с фин пясък, център за гмуркане и екскурзии с лодка до остров Каволи, както и множество басейни и детски клубове. 

Крит, Гърция

Опознайте северните плажове на Крит и малкото рибарско селище Панормос. 

Онтарио, Канада

Комбинирайте градска и селска почивка по време на семейната ваканция в канадската провинция Онтарио. Прекарайте няколко дни в Торонто и отидете до Ниагарския водопад, отдайте се на планинско колоездене в курорта Сините планини.

Не сте далеч от някои от най-красивите природни райони на Онтарио, включително горите и езерата на Маскока и Националния парк Алгонкин. 

Брач, Хърватия

С дългата брегова линия на Хърватия и 1 244-те острова е трудно да стесните избора си. Но добър залог е Брач и не сачо защото е дом на най-известния плаж в страната - белия V-образен Златен нос.

Рим, ИталияЗа деца, любители на гладиаторите, почивка в Рим ще ги пренесе в древния свят. Заедно с очевидните туристически забележителности, можете да наемете лодка на езерото в Боргезе и да ги оставите да се скитат из древните руини на Остия Антика, на час път с влак. 

Майорка, ИспанияНасладете се на пясъчните плажове на Порт де Поленка, преди да поемете по калдъръмените улици и площади на града.

Ил дьо Ре, ФранцияВместо да се присъедините към ордите по Средиземноморието, открийте атлантическия бряг на Франция, отсядайки на един от най-привлекателните острови в страната. Ил дьо Ре съчетава френския морски шик с приказна морска храна и превъзходни пясъчни плажове.

ВиетнамЗа далечно семейно приключение е трудно която и да е друга дестивация да победи Виетнам. Посетете залива Халонг и се качете на влака от Ханой до Хюе. Пробвайте морски каяк, колоездене и круизи по делтата на Меконг. 

Бодрум, Турция

Въпреки популярността си, Бодрум е успял да запази своята елегантност и привлекателност. Този град на брега на Егейско море има не само изящни плажове и страхотни кафенета, но и някои невероятни културни забележителности, включително замъка Бодрум и древен театър. 

Остров Уайт, Великобритания

Разходете се по плажа в Тотланд Бей или приемете предизвикателството на крайбрежната пътека на острова. 

Източник: profit.bg.