Приключи поредното седмо издание на Wine & Spirits Fest Burgas, което се проведе в Експоцентър „Флора". Три дни посетителите му дегустираха от изложените напитки, договаряха търговски условия за разпространение или просто си закупиха продукти на място.

През годините Wine & Spirits Fest Burgas се утвърди като форум, който насърчава към избор на качествени вина и спиртни напитки, изграждайки критерии, по които потребителите да търсят и консумират най-доброто от българските и чуждестранните производители в бранша.

Престижът на родното винопроизводство беше защитен от едни от най-утвърдените български производители, сред които и утвърденият бранд АРЖИЛ. На най-значимото винено събитие на Южното Черноморие той представи Премиум клас вина BASARIDI.

Специалната селекция от Дионисиевата напитка - три купажни и едно сортово бяло вино: Совиньон Блан & Вионие, Шардоне & Мускат, Шардоне & Пино Гри и Траминер, се превърна в своеобразен празник на сетивата и наслада за всички, които го опитаха. Посетителите на щанда на Аржил бяха впечатлени от стилното, леко и свежо, запомнящо се вино.

Известно е, че виното облекчава тежкото бреме на старостта, разсейва мъката, укротява нервите, връща силата и ловкостта на тялото. А качественото вино е еликсир на младостта. Кръстено на митичните последователки на Дионис, Басариди има същата мисия като Бога на виното и веселието - да освободи хората от техните тревоги, да ги накара да забравят егоизма си и да възвиси душите им. Вероятно точно заради това желаещите да дегустират Басариди не секваха и през трите дни на фестивала!