Много туристи са резервирали своята почивка в Гърция, но тази година много от тях няма да могат да посетят дестинацията. Причината е повече от ясна, а ситуацията в момента изобщо не е обещаваща.

На няколко от най-известните плажове, които обикновено са претъпкани през този период, в момента почти няма туристи. Ако има такива, повечето от тях са от България и Сърбия, гражданите, на които вече се допускат в южната ни съседка. 

Това можем да видим от популярните групи във Facebook, където първите туристи вече са започнали да публикуват свои снимки.

В Касандра, заведенията край брега на градския плаж очакват първите си туристи, но засега почти няма такива. И така е навсякъде ...

Въпреки че рампите по границите са вдигнати, тези, които са стигнали до морето, са свидетели на гледки, които не са обичайни за това време на годината. Вместо обичайния шум, те намериха напълно пусти курорти и празни плажове. Гърците очакват да пристигнат повече туристи през следващите няколко дни.

Досега хотелиерите са имали само гръцки гости, затова мнозина дават отстъпки за гости от чужбина, а това важи и за ресторантите.

На входа на някои плажовете има дезинфектант за ръце, докато чадърите са затворени и шезлонгите са напълно празни.

От два дни обаче, на границата вече има километрични опашки от автомобили.

Ето и снимки, публикувани от Live from Greece във Фейсбук: