Малдивите ще посрещат туристи отново на 15 юли, след като бяха принудени да затворят границите си по време на пандемията.

Това е една чудесна новина за любителите на луксозните почивки и най вече за младоженците, които искат да резервират медения си месец или мечтаната ваканция. 

Страната беше принудена да забрани полетите от Обединеното кралство, тъй като случаите на коронавирус там продължават да се покачват.

Малдивите също обмислят да наложат скъпи тестове за британците, за да могат да влязат, които струват между 199 и 400 паунда във Великобритания.

Това обаче вече няма да е така.

Според указанията, от туристите не се изисква да плащат допълнителна такса, да представят сертификат или резултат от тест, показващ отрицателен статус за COVID-19 преди влизането в Малдивите.

За туристите без симптоми няма изискване и за карантина, въпреки че това ще бъде преразгледано въз основа на по-нататъшното развитие.

На всеки, който е бил в контакт с някой, който има коронавирус или симптоми на коронавирус, ще бъде казано да не пътува до страната.

Въпреки това, британците могат да разгледат резервирането на ваканциите си в региона за пореден път.

Дерек Джоунс, изпълнителен директор на Kuoni, заяви: "Резервациите за Малдивите превъзхождат всяка друга дестинация, която продаваме по света, като в момента представляват 56 процента от резервациите за 2021 г."

Британците, избрали Гърция за ваканцията си, ще трябва да чакат по-дълго, тъй като страната удължава забраната за полети от Обединеното кралство до 15 юли.