НПК Асенова крепост посрещна 100 000-ия си посетител за 2019 г. днес точно в 11:00 ч. 45-годишната Дияна Стратиева от Бургас стана юбилейният турист, който разгледа обекта. По този повод и по повод настъпващата Нова 2020 г. тя получи подарък от Общинско предприятие "Туризъм". Бутилка традиционен странимашки мавруд със специален етикет, керамична чаша с облика на крепостта, рекламни материали за Асеновград, като туристическа дестинация. Освен това, придружителите на 100 000-ия посетите разгледаха обекта безплатно, като им бе изнесена и беседа. Дияна бе наградена от директора на общинското предприятие Димитър Кирков.

Жената посети НПК Асенова крепост заедно със семейството си и още 12 техни семейни приятели, сред които 6 деца. Всички са отседнали в хотел в асеновградското село Червен. Дияна Стратиева е служител на Регионална дирекция "Гранична полиция"-Бургас. Майка е на близнаци. Групата посещава НПК Асенова крепост за първи път. Жената е идвала в асеновградския край още, когато е била дете. Семейството и приятелите й са избрали Асеновград да посрещнат Нова година, тъй като обичат планината и за тях това е една различна дестинация.

"Очаквахме повече сняг, но пък сега, когато е слънчево, е приятно за разходка. Благодарим за топлото посрещане! Желаем на асеновградчани и на всички хора по света здраве, благополучие, светлина в дома и любов в сърцето", отправи пожеланието си Дияна по повод празниците.

От месец август досега НПК Асенова крепост е посрещнала 25 групи само от ученици. В рамките на днешния ден (31.12.19 г.) обектът ще е с работно време от 09:00 ч. до 17:00 ч. В първия ден от новата година (01.01.20 г.) посетителите ще могат да разгледат крепостта от 10:00 ч. до 17:00 ч. Входната такса за единичен билет е 4 лева, за семеен е 9 лева, за групи е 3 лева, а за ученици, студенти и пенсионери - 2 лева. Обикновената беседа струва 7 лева.