Водачът на камиона, участвал в катастрофата, станата тази сутрин на Голямоконарско шосе, е настанен в болница. Той е откаран в хирургичното звено на Спешното отделение към УМБАЛ “Свети Георги” с многофрагментна фрактура на таза. В момента 52-годишният мъж е настанен в Клиниката по ортопедия и травматология към университетската болницата. Лекарите споделят, че първите часове след подобна травма са най-критични, затова пациентът остава под наблюдението на специалистите от клиниката.

Той и другият участник са изпробвани за употреба на алкохол, а резултатите са отрицателни, информират от МВР. 

Към този час движениети в района на катастрофата е освободено, като дейностите по почистване на пътната настилка в участъка са приключили. 

По предварителна информация, поради неспазена дистанция камионът блъснал отзад празната цистерна, като при удара се получило възпламеняване. 

Цистерна пламна след катастрофа на Голямоконарско шосе, движението е блокираноНяма данни за пострадали хора

Припомняме, че сигналът за произшествието е получен в 8.45. След пристигането на екипите на мястото на произшествието - Голямоконарско шосе, е установено, че едното от транспортните средства е било използвано за превоз на глюкоза, но е било празно.

След замерване на въздуха от аварийния отряд е установено, че няма опасни вещества и продукти в атмосферата.