От днес възстановяват движението на влаковете през гара "Филипово", което означава, че и бариерите по прелезите на бул. "Копривщица" преминават в своя нормален режим. 

Наред с промяната трафикът в Смирненски ще се затапи все повече. Обикновено влаковете минават точно в пиковете часове и това създава напрежение и километрично задръстване с районите на прелезите. Сега, когато "Смирненски" е повече от натоварен заради непрестанните ремонтни дейности, пускането на бариерите ще причини транспортен хаос. 

Заради затварянето на ул. "Царевец" ул. "Солунска" и ул. "Лерин" са едни от малкото в района, които да облекчават трафика и да свържат квартала с останалите части на града.

Читатели на TrafficNews твърдят, че прелезът и без да пускат бариерите, е ад за минаване.

„Всеки си минава както иска, отнема предимство, засича, нищо чудно скоро да стане някое сериозно меле на мястото”, коментира шофьор.

Припомняме, че повече от 7 месеца прелезите по булеварда бяха в режим с постоянно вдигнати бариери. Моторните превозни средства преминаваха свободно, без да се налага да чакат влак и да се образуват задръствания.

Междувременно движението по Бетонният мост е вече преустановено. Ремонтните дейности ще продължат шест месеца – до Коледа, което ще доведе и до транспортен хаос в Кючука, където жителите ще имат избор между бул. "Коматевско шосе" и новоремонтираният бул. "Кукленско шосе", за да излязат от квартала. 

Ще се затапи ли още Смирненски? От юни тръгват влаковете по линията за ФилиповоВъзстановеното движение по жп трасето означава пуснати бариери и в час пак

Пускат бариерите по бул. „Копривщица”, тапите в Смирненски продължаватОчаква се влакове да тръгнат на 17 юни