Своеволията на водачите в градския транспорт в Пловдив продължават. За поредния такъв случай сигнализира читателка на TrafficNews, която разказа, че днес автобус по линия 116, който е чакала на спирка, не е минал.  

„Тази сутрин изчаквах автобус № 116 на спирката на магазин Бриколаж на бул. „Шести септември“. С мен имаше още хора, които над час стояха и чакаха. Без обаче да бъдат запознати, че водачът на автобуса взима своеволни решения, ние разбираме, че вместо да мине през спирката, през която трябва да мине, автобусът минава отзад по бул. „Марица-Юг“ и излиза до магазин Billa”, разказа жената.

Тя добави, че при въпрос към шофьор на въпросната линия какво се случва и защо автобусът не минава през въпросната спирка, тя е получила отговор:

„Минават отзад по бул. „Марица-Юг“. Можете да отидете зад Бриколажа и като видите автобус му махайте с ръце и шофьорът ще ви види и ще спре“, казал водачът на автобуса.

Жената обаче категорично заявила, че автобусът си има спирка, на която трябва да спира, както и че не е „стопаджийка“.

„Отговор от фирмата превозвач ще получим ли и автобусът някога ще започне ли да си спазва маршрута?“, пита жената.

Медията ни препрати сигнала към директора на общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“ Георги Стоилов, който заяви, че това е пореден сигнал по темата. Увери, че е възложил проверка по случая, както и добави, че за изменените маршрути, не признават курсовете на шофьорите.