Мъртво пиян шофьор бе заловен вчера в Пловдив. Около 17.20 ч., на ул. „Георги Икономов“, полицейски патрул спрял за проверка лек автомобил „Опел“. Колата управлявал 60-годишен пловдивчанин, чиято проба с дрегер отчела над 3 промила алкохол. Мъжът е задържан за срок до 24 часа, образувано е бързо производство.

Един е задържан за отглеждане, а друг за притежаване на наркотици в Пазарджик. Вчера по време на полицейска акция полицаи провели претърсване в имот намиращ се в пазарджишкото село Синитово. Жилището било обитавано от 32-годишен жител на същото село. В двора органите на реда открили едно растения от рода на конопа с височина от 2.2 метра. Последвал полеви наркотест, който реагирал положително на марихуана. Иззета е 7.35 килограма зелена листна маса. Мъжът е задържан в ареста за срок от 24 часа, а спрямо него е образувано бързо производство.

Снощи автопатрул при полицейски участък „Изток“ в  Пазарджик извършил проверка на 23-годишен мъж от пазарджишкото село Юнаците. У него униформените открили две полиетиленови топчета със суха листна маса. След направените полеви наркотестове се оказало, че става дума за синтетичен канабиноид. Дрогата е иззета, а притежателят и задържан. По случая се води бързо полицейско производство.