Огромна тапа се образува всеки ден в пловдивския квартал „Кючук Париж”. Множеството ремонти из целия град и непрестанно увеличаващия се брой автомобили са причина, жителите на квартала да не могат да се придвижат до основни пътни артерии през които да стигнат до различните части на Пловдив.

Главните булеварди на квартала са буквално непроходимите в ранните часове на деня, когато хората масово се опитват до достигнат до работните си места. Повече от половин час отнема преминаването през отсечката от булевард „Никола Вапцаров” до улица „Даме Груев” и жители на квартала се свързаха с медията ни, за да ни сигнализират за премеждията си. 

Ето какво написа и един от участниците във всекидневната тапа:

„Здравейте! Пиша Ви по повод кошмарно задръстване всяка сутрин по бул. Македония. Надявам се, чрез Вашата медия да се сезират органите на КАТ и да позиционират поне един регулировчик на кръстовището на ул. Даме Груев и бул. Македония, защото там се образува огромна тапа. Преминаването от бул. Вапцаров до ул. Даме Груев отнема 30-35мин!!!! Това е кошмар!!!”

Не се знае дали наличието на регулировчик ще облекчи трафика в района, или по-скоро ще се получи обратния ефект и задръстванията ще станат още по-големи, а придвижването по-бавно. Факт е, че целият квартал е постоянно задръстен от автомобили, а алтернативни маршрути почти липсват. На практика основните изходи от квартала са два – през Коматевския възел и през Бетонния мост, които поемат почти целия трафик.