В разгара на летния сезон автомобилният трафик в страната е изключително интензивен, но това води и до рискови ситуации. Такива споделя водач, който се разминал на косъм от поне две катастрофи. Запис от видеорегистратора на автомобила показва и станалото, пише glasnews.bg

Ситуациите се разиграли на път със завой в страната. Водачът не разкрива точната локация.

"Вчера тези ид**ти едва не ме блъснаха! Поредните ут**ки на пътя!", пише разгневеният Веселин Филин.

В една от ситуациите шофьор навлиза в платното за насрещно движение след завой, а шансът помага машините да не се ударят. При другата случка шофьор изпреварва срещу кола, движеща се насрещно. Историите са споделени във Facebook, където предизвикват негодувание у някои граждани.

 "Така се кара постоянно в България, никой не му дреме, докато не стане беля! Затова трябва да признаят записите от видео регистраторите!", пише гражданин.

"Всеки кара както можe. Дори  да не спазва правилата за движение, на пътя е. Потенциални убийци на пътя с лопата да ги ринеш... А проблемът с подарените свидетелства си остава неразрешен!", добавя друг водач.

"Има някой ограничения, които са предпоставки за ПТП, ако ги спазваш", отбелязва потребител на социалната мрежа.

За съжаление войната по пътищата е ежедневие в България, а само през изминалото денонощие на територията на страната са станали 24 тежки пътнотранспортни произшествия /ПТП/. Това сочи ежедневна справка, разпространявана от МВР.

При тях няма загинали, но цели 29 души са пострадали. От началото на месец юли 33 души са изгубили живота си по пътищата на страната, а 538 са пострадали.

От началото на годината 257 са жертвите на войната по пътищата у нас, а 4514 са ранените. 

Шофирайте внимателно!