Няколко дни след тежката катастрофа на Околовръстното на Пловдив, при което загина 72-годишна жена, все още се изясняват причините довели до инцидента. Припомняме, че на  11 юли, около  13.30 ч. в участъка между Скобелева майка и автомагистрала Тракия, след пътен възел Рогош лек автомобил Нисан внезапно навлезе в насрещната лента и се блъсна челно в тежкотоварен камион. На място загина шофьорката на колата.

72-годишна жена е загинала при катастрофата на Околовръстното на ПловдивВсе още не е ясно как се е стигнало до челния удар

Тежкият инцидент отново накара шофьорите да потърсят сметка от институциите за състоянието на пътищата и безопасността на участниците в движението.

В отворено писмо до TrafficNews, читател на медията ни сподели, че са подавани сигнали до АПИ относно състоянието на пътя, но до момента без резултат. Според него именно липсата на поддръжка на участъка е основната причина довела до тежкия инцидент. Ето и цялото становище на Иван Георгиев:

Пиша ви във връзка с Републикански път II-56 ,по конкретно участъка от разклона за село Войводиново до входа на Пловдив ("Скобелева майка”) .

Както виждате от снимките трасето е под всякаква критика, маркировка има само по документи явно. Има огромни измествания на асфалтовата настилка на моста и са станали ужасни коловози, които са огромна предпоставка за ПТП ,за жалост последното беше преди няколко дни и завърши фатално - една жена загуби живота си.

Писано е преди 4 месеца до АПИ но без резултат и искам чрез медията ви да попитам:  

Кой най-накрая ще се заеме с този път който не е обслужван последните 12 години?

Колко жертви още трябва да има на този участък?

Защо плащаме винетни такси за този път, който не е дори третокласен?

Сега заради затворени входове към Пловдив , част от трафика е пренасочен по този път. Искам да попитам господата които са го оставили да достигне до сегашното състояние:

Кога ще си вдигнете главите и ще си свършите работата, когато някой ваш роднина се окаже част от възникнало ПТП заради настилката ли ?

За вас работата е свършена с поставянето на знак - "Неравности по платното за движение", какъвто сложихте преди входа на Пловдив защото е по-лесно нали?

Припомняме, че след тежката катастрофа в София, причинена от бившия футболист Георги Семерджиев, МВР поде поредната акция срещу нарушителите на пътя. От тогава, само за последните десет дни по пътищата на България загинаха 10 човека, а 220 са тежко ранени.

Ремонтите и реконструкцията на пътищата и голямата транспортна блокада на Пловдив тепърва предстоят и за шофьорите ще става все по-трудно да избират маршрутите си. Тази част от Околовръстното обаче, не е предвидена за ремонт.