Пускат бариерите по бул. „Копривщица” и възстановяват движението на влаковете през гара „Филипово” от 17 юни, понеделник.

Промяната се случва след близо 7 месеца, през които прелезите по булеварда бяха в режим с постоянно вдигнати бариери. Моторните превозни средства преминаваха свободно, без да се налага да чакат влак и да се образуват адски тапи.

Въпреки това обаче друга промяна в движението предизвика километрични опашки от изнервени шофьори по бул. „Пещерско шосе” и съответно прелеза, а именно – затварянето на бул. „Хаджи Димитър” заради изграждането на шахта на Южния обходен колектор. Те започваха от кръстовището за Прослав и продължаваха по цялото „Пещерско шосе”, а преминаването през жп линиите изглеждаше мисия невъзможна.

Сега, след като възстановяват движението на влаковете през гара „Филипово”, се очаква задръстванията да продължават, а дори и по-зле да стават, като се има предвид, че и ул. "Царевец" е в ремонт. 

Читатели на TrafficNews твърдят, че прелезът и без да пускат бариерите, е ад за минаване.

„Всеки си минава както иска, отнема предимство, засича, нищо чудно скоро да стане някое сериозно меле на мястото”, коментира шофьор.

Междувременно от утре затварят и Бетонния мост. Движението по него ще бъде преустановено за шест месеца – до Коледа, което ще доведе до транспортен хаос в Кючука, където жителите ще имат избор между бул. "Коматевско шосе" и новоремонтираният бул. "Кукленско шосе", за да излязат от квартала. 

Как ще осъмне Пловдив в понеделник можем само да гадаем. Но хората от двата квартала вече са на тръни и се чудят как ще стигнат до работните си места. 

Ще се затапи ли още Смирненски? От юни тръгват влаковете по линията за ФилиповоВъзстановеното движение по жп трасето означава пуснати бариери и в час пак

Костадин Димитров: Затваряме Бетонния мост и отваряме Кукленско шосе утреСрокът от шест месеца, в който ще трае ремонтът, ще бъде спазен, увери кметът