Протест блокира и днес кръговото кръстовище на Пазарджишко шосе с Околовръстния път. Пътните строители са насрочили втора блокада, за да изразят недоволството си заради неизплатени средства.

Протестът ще започне в 10 часа и ще продължи до 11. Очаква се отново да се образуват големи задръствания по време на блокадата, като вчера тапата изцяло блокира движението, като колоната достигна до града.

Припомняме, че от вчера браншът излезе на протест заради неизплатени 720 млн. лева от държавата и несигурността в сектора. Блокади има в цялата страна.

Протестът им е обявен като безсрочен от Българската браншова камара „Пътища“ и от Камарата на строителите в България и е срещу липсата засега на индексация на строителните договори, отказът на държавата да плати на пътните фирми ремонтите от миналото лято и липсата на яснота кой ще поддържа пътищата след края на септември, когато изтичат настоящите споразумения с тях.

Причина за недоволството е и, че след 30 септември се очертава да няма валидни договори за текущ ремонт и поддържане на пътищата, тъй като тогава изтичат действащите, а преди около месец пътната агенция спря собствените си обществени поръчки за след тази дата.