Прелезът на бул. „Пещерско шосе” и бул. „Копривщица” ще остане затворен поне до обяд, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Временно затворен за движение е жп прелезът на кръстовището между Пещерско шосе и бул. Копривщица. Причината е ремонт на бариерата, в която около 5 ч. тази сутрин се е блъснал лек автомобил „Мерцедес”. Катастрофата е с материални щети, водачът на колата е без данни за употреба на алкохол, а по случая е взето административно отношение от служителите на реда. Дейностите по отстраняване на повредата са започнали към 9.30 ч. и се очаква да приключат до два часа. До тогава препоръчваме на водачите да използват други маршрути за придвижване, събщават още от пловдивската полиция.

Авария затвори жп прелеза на бул. „Пещерско шосе”, бариерата се стовари върху служебна колаЗадръствания се образуват и от двете страни на бул. "Копривщица"

Както по-рано съобщихме аварията на жп прелеза на кръстовището между бул. „Пещерско шосе” и бул. „Копривщица”  предизвикаха сериозни задръствания в района, предаде репортер на TrafficNews. Засилен е трафикът и в зоната на съседния жп прелез с бул. „Свобода”. Задръствания се образуват и от двете страни на бул. "Копривщица".

По информация на GlasNews.bg,  бариерата на прелеза се е стоварила върху обзорното стъкло на служебна кола малко преди 6:00 часа сутринта. Доставчикът, който е превозвал закуски, се е разминал без наранявания. Нанесени са щети по стъклото на автомобила, счупена е и самата бариера. Тепърва ще се установява дали водачът е навлязъл при спускане на бариерата или е имало техническа неизправност на съоръжението.

Заради инцидента работата на бариерите е блокирала и се е наложило движението да бъде пренасочено временно, но проблемът до момента не е възстановен.

Апелират се водачите по възможност да избират обходни маршрути.