Патрул на Първо районно всяка вечер ще дежури и обхожда районите на хижа Здравец и Копривките. Това съобщиха от ОД МВР за медията ни. С падането на първия сняг служители на реда дебнат за дрифтъри и състезатели в района.

Припомняме, че преди дни рейсъри окупираха местността в Родопите. Около 22:00 часа те са си спретнали снежни емоции, въртейки колите си в преспите. 

Започва се! Дрифтове и гонки на хижа Здравец в преспитеВ социалните мрежи още снощи се появиха и коментарите за патрулиращи полицаи

На място е пристигнал екип на Първо районно. В този момент обаче дрифтове е нямало, както и състезания. Освен това голяма част от състезателите са напуснали поляните, предупредени по-рано от дежурни в Гълъбово. Няма съставени предписания и актове, съобщиха още от полицията. Въпреки това проверките ще продължават всяка вечер.

От ОД МВР напомнят, че на първо място отговорността е на самите водачи. Подобни екстремни изпълнения могат да костват човешки живот. Преди година едно дрифтиране по пътя между Гълъбово и хижа Здравец предизвика сериозен инцидент. Кола се заби в преспите и предизвика хаос. Наложи се да бъде повикана тежка техника, за да извади превозното средство от снега.