Пълен хаос в пътната обстановка цари на кръстовище в Пловдив. Това твърдят читатели на TrafficNews, които се свързаха с медията ни, за да разкажат за проблемния участък. Става въпрос за пресечката на бул. „Дунав” с бул. „Васил Априлов”, където в момента се извършва големият ремонт на Голямоконарско шосе. Пътят на бул. „Дунав” е разделен на три ленти – най-лява за наляво, средната за направо, а най-дясната е за надясно.

Заради ремонтът обаче най-дясната лента остава неизползваема, тъй като автомобилите няма как да завият, защото пътят е затворен.

„Поради ремонтни дейности дясната лента за движение е неизползваема, но и там се нареждат автомобили. При тази ситуация, когато светне зелено започва непрекъснато свирене с клаксони на автомобилите, които искат да завият надясно, но за тази цел те трябва да се престроят в средна лента, а при гонене на зелена светлина, почти никой не дава път. Понеже работя наблизо чувам и виждам ситуацията на всеки цикъл на светофара и е нещо страшно”, разказаха читателите ни.

Те добавиха, че дори се е стигало и до случаи на агресия и саморазправа между водачите.

„Проблемът е в това, че шофьорите са изнервени не заради друго, а заради неправилните и объркващи светлини и знаци.

Задавам си следните въпроси:

Имат ли право автомобилите, които искат да завият надясно да свирят с клаксони на тези, които са за направо, когато светне дясната стрелка на светофара?

Въобще, според знак Г1 може ли да се свие надясно от средната лента?

Редно ли е колите за надясно да притискат тези за направо, с цел да им освободят лентата, да извършват нарушение и да се престрояват в лявата лента от където нямат право да продължат направо?„ коментират още читателите ни.

Те допълниха, че са сигнализирали за проблема още преди една седмица на телефона за сигнали за светофарните уредби на Община Пловдив, но до момента не е взето никакво отношение.

Читателят ни апелира институциите да вземат отношение преди да е станал някой сериозен инцидент, тъй като предпоставките за такъв на това място са ежедневни, твърдят те.

Медията ни отправи запитване към ОП „Организация и контрол на транспорта” в Пловдив във връзка със сигнала, като очакваме тяхната позиция.