Пияният, дрогиран и без книжка 18-годишен младеж потрошил две колипреди да бъде арестуван. Младежът опитал да избяга от катастрофа на ВСИ.

Припомняме, че снощи в 22 часа на кръстовището на булевардите „Източен“ и „Санкт Петербург“ мерцедес удари фолксваген. По първоначална информация мерцедесът, управляван от 18-годишен неправоспособен водач, се е ударил във Фолксваген Туран, поради неспазване на дистанция.

При инцидента леко е пострадало 22-годишно момиче от Куклен, пътувало във фолксвагена.

Пиян и без книжка 18-годишен шофьор предизвика катастрофа в ПловдивВиновният водач е задържан, има и пострадал

TrafficNews  научи, че веднага след удара, водачът на мерцедеса побягнал. Свидетели на инцидента разказаха за медията ни, че немското возило ударило още една кола на булевард „Източен”. Междувременно колата е била преследвана от автопатрул.

„Екипът, който бе повикан за катастрофата, опита да спре водача, но той избяга. Патрулката тръгна след него. На Цариградско шосе момчето загуби управление над марцедеса и колата се заби в тревното пространство в страни от пътя. Там шофьорът бе задържан”, разказаха очевидци.

18-годишният бил неадекватен. Оказало се, той седнал зад волана с 1,22 промила алкохол, както и след употреба на дрога. Освен това е бил без книжка.  Медията ни научи още, че мерцедесът е чужда собственост – на мъж от Старосел.

Очевидци разказаха още, че в ударения фолксваген е пътувала бременна жена. Тя е не е пострадала.

Виновникът е задържан в ареста и срещу него е започнато бързо производство.