Десни завои на няколко невралгични кръстовища в Пловдив предстои да бъдат изградени. Тази идея разгледа на свое заседание Експертният съвет на Общинската комисия по безопасност на движението.

„Искаме да облекчим трафика на възлови места. С ленти за десни завои ще има безконфликтно преминаване на автомобили надясно и значително ще се облекчи движението“, коментира председателстващият съвета зам.-кметът Тодор Чонов.

Експерти от „Организация и контрол на транспорта“ са разработили идеята за изграждане на лента за десен завой на ул. „Владивисток“, посока север при кръстовището с бул. „Шести септември“; на бул. „Пещерско шосе“, посока изток при кръстовището с бул. „Копривщица“-запад; на бул. „Пещерско шосе“, посока запад при кръстовището с бул. „Копривщица“-изток; на бул. „Свобода“, посока изток и посока запад с бул. „Копривщица“; на бул. „Пещерско шосе“, посока запад при кръстовището с ул. „Царевец“ и на бул. „Менделеев“, посока север при кръстовището с бул. „Санкт Петербург“.

Предстои предложението на Експертния съвет да бъде обследвано, да се проучат възможностите за изграждането на допълнителни ленти, а след това да се направи и подробна разработка, която да бъде внесена отново за разглеждане от съвета.