Надвиснал светофар в район „Западен” притеснява преминаващите водачи и пешеходци. За това сигнализира читател на TrafficNews, който е забелязал, че  осветителното тяло е надвиснало настрани и смята, че представлява опасност за околните. Светофарът се намира на един от най-оживените изходи на Пловдив на бул. „Пещерско шосе”.

„Съоръжението е с доста сериозно отклонение от вертикала и създава риск за живота и здравето на пешеходците и преминаващите автомобили”, разказа той.

Той допълни, че е надвиснал в основата си, точно над пътното платно на кръстовището между булеварда и ул. „Елин Пелин”, където ежедневно трафикът е натоварен.

„Както се вижда от снимките, горният светофар на кръстовището в посока изхода на града е завъртян, а напречната му основа е компрометирана в началото си, близко до носещия стълб. Кръстовището е изключително натоварено, а и оттам минават не само леки коли, но и градски транспорт и ТИР”, разказа читателят ни.

Мъжът смята, че трябва да се извърши спешна проверка от общината и ОП „Организация и контрол по транспорта” и районът да бъде обезопасен, за да се извърши ремонт по светофарната конструкция преди някой да пострада.