В София във връзка със снеговалежа тази нощ са извършени обработки със смеси срещу заледяване и почистване на сняг от пътните платна. Над 90 снегопочистващи машини са работили във всички райони на града като са обработени трасетата на градския транспорт, основни улици в кварталите, както и Южната дъга на околовръстен път, общински пътища и мостове. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община.

В момента продължават обработки на основни улици в районите и на някои вътрешно-квартални улици във „Витоша“, „Панчарево“, „Красна поляна“, „Овча купел“, „Банкя“ и др.

Градският транспорт се движи нормално по обичайните си маршрути. Започва и почистването на прилежащите пространства и подходи към спирките на обществения транспорт.

Почистване на сняг и опесъчаване е направено на планинския път в природен парк Витоша „Бояна – Златни мостове“ и предстои да се извърши обработка на „Драгалевци – Алеко“.

Снегопочистващите машини ще продължат работа и през деня при необходимост.

От Столична община напомнят на шофьорите да карат с автомобили, оборудвани за движение при зимни условия внимателно и със съобразена скорост.