В последния работен ден от седмицата, традиционно се очаква засилен трафик към морето. Трафикът на входа на Бургас от АМ "Тракия" вече е натоварен от петък сутринта. 

"Очакваме интензивен трафик поради това, че е края на седмицата - активен летен туристически сезон, както и предстоящото посрещане на изгрева на 1 юли. Предприети са мерки за увеличаване броят на полицейските наряди, увеличаване броят на часовете за контрол на скоростните режими с мобилни технически средства", поясни гл. инспектор Пламен Николов, началник сектор “Пътна полиция” - Бургас, пред БНТ. 

По думите му, това ще се прави през целия летен сезон. Полицейските патрули ще бъдат увеличени в дните - петък и неделя. Предвид интензивността на пътното движение през лятото е по-голяма, повече са и нарушителите на пътя. Увеличава се и броят на пътно-транспортните произшествия през този сезон.

От "Пътна полиция" отново съветват шофьорите да спазват правилата за движение по пътищата, да карат разумно и да не забравят, че на пътя животът е с предимство.

Най-честите нарушения са неизползването на колан, говоренето по телефон по време на шофиране и неспазване на пътната маркировка.