Опасна руса шофьорка със софийска регистрация кръстосва улиците на Пловдив. За това сигнализира читател на TrafficNews, който се е движил зад нея

„Искам да ви покажа тази мултифункционална блондинка. Шофира, говори по телефона и яде!”, написа до редакцията ни авторът на видеото.

„Русата дама за малко не ме отнесе, след като навлезе в моето платно, без да пуска каквато и да е сигнализация за това. Естествено ръцете и бяха заети да говори по телефона. Разсвирих се, но резултат беше нулев. От Централна гара в посока квартал „Коматево”, не спря да говори по телефона. Накрая отби на Коматевско шосе, но отново не пусна мигач”, разказа възмутеният шофьор.

На изпратеното видео действително се вижда, че дамата криволичи по платното и шофира докато разговаря по мобилния си телефон.

Припомняме, че в Пловдив от няколко дни се провежда специализирана полицейска акция на областната дирекция на МВР разпоредена от министър Демерджиев. Нейната цялостна цел е ограничаване на предпоставките за настъпване на пътнотранспортни произшествия след настъпили множество катастрофи на територията на областта. 

Според настоящото законодателство използване на мобилен телефон по време на управление на превозно средство се наказва с глоба 50 лева и 6 контролни точки.