Моторист е пострадал при катастрофа в Кършияка. Около 13.30ч. е постъпил сигнал за възникнал пътен инцидент на бул. „Васил Левски“ в Пловдив. Пострадал е мотоциклетист, който след медицински преглед е настанен в болница, без опасност за живота.

При огледа на място, на етапа е установено, че той е преминал с мотора си на червен светофар и е блъснал лек автомобил „Мазда“. Алкохолните проби и на двамата шофьори са отрицателни. Случаят е отработен по административен ред.

При инциденти в областта са пострадали двама пешеходци. Около 8.30 часа вчера  чрез тел. 112 в РУ Асеновград постъпил сигнал за пътно произшествие на кръстовището между ул. „Янко Сакъзов“ и ул. „Горноводенско шосе“. По първоначални данни,  жена, пресичайки пешеходна пътека, е била ударена от лек автомобил „Дачия“. След преглед в болнично заведение тя е освободена за домашно лечение с леки контузии. На виновния водач – 49-годишен асеновградчанин, са направени проби за употреба на наркотични вещества и алкохол в кръвта, резултатите са отрицателни.

Час по-късно на кръстовището между ул. „Ген. Карцов“ и ул. „Мир“ в Сопот лек автомобил „БМВ“, управляван от 51-годишна жена, при маневра на заден ход блъска възрастна пешеходка. Пострадалата е транспортирана в болница в Пловдив и настанена за лечение, без опасност за живота. Няма данни за употреба на алкохол на водачката.