Свидетели на адската катастрофа в Тракия твърдят, че шофьорът на електрическата кола под наем е виновен за пътния инцидент, предава репортер на TrafficNews. По тяхна информация той е излизал от път без предимство, като е ускорил автомобила, без да спре, и така се е врязал в таксито, което се е движело съвсем нормално по пътя. Твърди се още, че той е опитал да избяга от мястото на произшествието, но се е върнал.

„Беше неадекватен, тръгна да бяга дори, в стреса каза, че не е карал, после каза, че не е виновен.”, коментира очевидец.

При жестокия удар таксито се е качило на тротоара. Вътре в него са били шофьорка и клиент, но не са ранени. Те са прегледани от екип на Спешна помощ. Шофьорът на електрическата кола под наем Spark е младо момче, "около 19-годишен", смята свидетел.

По информация на TrafficNews, за да се наеме кола Spark, шофьорите трябва да имат една година стаж зад волана.

На място му е направен тест за алкохол, който е отрицателен. Той е отведен от служителите на реда към Пето РУ, за да бъде тестван за наркотици.

Младият шофьор е отказал е да даде коментар за катастрофата. На мястото на инцидента е и представителят на фирмата за коли Spark, който също отказа да говори пред медиите.

В момента платното се разчиства, а колите са вдигнати с „Пътна помощ”.

От полицията потвърдиха за инцидента и обясниха, че ПТП-то е станало към 21 часа на кръстовището на ул. "Димитър Ризов" и "Маестро Георги Атанасов". Кола под наем е отнела предимството на такси и се е блъснала в него. Вследствие на силния удар таксито се е качило на тротоара. Пробите за алкохол и на двамата водачи са отрицателни, те са отведени за тест за наркотици. 

Тежка катастрофа в Тракия, джип се вряза в таксиСпоред очевидци шофьорът на джипа е карал с изключително висока скорост