Млад шофьор е в тежко състояние след пътно-транспортно произшествие. Катастрофата е станала снощи малко преди полунощ на улица в Панагюрище. 27-годишен жител на средногорския град загубил контрол над „Фиат“. Колата напуснала платното за движение и се спряла в крайпътно дърво. Водачът бил транспортиран от екип на „Спешна помощ“ в болница в Панагюрище в тежко състояние и с опасност за живота. На мястото е извършен оглед от дежурна група на районното управление в средногорския град, образувано е досъдебно производство.

Вторият случай е от събота сутрин. 18-годишно момиче от Брацигово управлявало автомобила на баща си по пътя между Пазарджик и Пловдив. Тийнейджърката загубила управление над „Хонда“-та , колата напуснала пътното платно, ударила се в крайпътен знак и се спряла в тревните площи. За радост при инцидента няма пострадали хора. На мястото е пристигнал дежурен екип на сектор „Пътна полиция“, който тествал младата дама с дрегер. Алкохолната и проба се оказала положителна, като техническото средство отчело отчел 1.57 промила.

Общо шест бързи производства бяха образувани спрямо водачи на автомобили за времето от петък до днес. По време на рутинни проверки полицаите в областта засекли 47-годишен мъж от Велинград, 63-годишен от беловското село Момина Клисура, мъж на 27 години от село Драгиново, 39-годишен водач от Панагюрище и мъж на 50 години от септемврийското село Лозен. Те били зад волана на автомобилите си след употреба на алкохол, като пробите отчели концентрация в рамките между 1.39 и 2.90 промила.