Лек автомобил горя в тунел "Витиня" на автомагистрала "Хемус" в посока София. Сигналът за инцидента беше подаден около 7.40 часа тази сутрин. На място бяха изпратени два екипа на пожарната, които погасиха огъня. Няма данни за пострадали.

Автомобилът е бил с газова уредба, като шофьорът е обяснил пред полицията, че не е обърнал внимание на индикацията за проблем.

Заради инцидента тунела в посока София беше временно затворен. На мястото се образува колона от автомобили, която вече се изтегля.
 
Трафикът и в двете ленти се нормализира постепенно. От АПИ потвърдиха, че движението в тунел "Витиня" на АМ "Хемус"  в посока София вече е възстановено.

“В тунел “Витиня“ се е запалил автомобил в Посока София. Това става сутринта към 7:40, вследствие на техническа неизправност. Пожарната образува собствена група за оглед, след като се преустанови горенето се изтегля автомобилът, за да се нормализира трафикът, което вече е случи. Той вече е нормализиран, автомобилът е изгасен и изваден от тунела. Има задръстване и се изтегля в момента, до минути напълно ще се нормализира“, заяви инспектор Радослав Кръстев от “Пътната полиция“ пред БНР.