Засиленият трафик към морето и обратно в почивните дни изнервя много от шофьорите пътуващи по автомагистрала „Тракия”, а нарушенията и катастрофите зачестяват с всеки изминал ден.

Масова практика в България е по автомагистралите да се шофира предимно в лявата лента, дори и дясната да е празна. Според закона за движение по пътищата, на автомагистрала лявата лента трябва да се ползва за изпреварване, а след маневрата водачът да се върне в дясната лента. Изпреварването от дясно е забранено и е изключително опасно за всички участници в движението.

Наш читател ни изпрати клип от прибирането си от родните ни курорти в който се вижда как шофьор на лек автомобил „Дачия” изпреварва от дясно, след което веднага преминава отново в лявата лента.

Действието се развива на 165 км. на автомагистрала „Тракия” в посока Бургас – София.

Този джигит на пътя застраши моя живот, този на сестра ми и най вече на малката ми племенничка. Три пъти ни изпревари демонстративно отдясно. Такива хора трябва да бъдат наказани. Този шофьор е престъпник и застрашава човешки животи. Автомобилът е Дачия Сандеро с регистрационен номер СВ7473АН”, сподели нашият читател, който ни изпрати клипа. 

Натовареният трафик, неспазването на дистанция и подобни маневри на джигити са и най-честите причини за катастрофите по аутобаните. Неспазването на правилата за движение по пътищата застрашава не само нашия живот, но и на други десетки хора участващи в движението, включително и малки деца.

TrafficNews.bg благодари на всички читатели за изпратените сигнали и изразена гражданска позиция! Ако и вие се натъкнете на подобни нередности, може да ни изпращате сигналите си като съобщение в страницата ни във Фейсбук или на редакционната ни поща redaktor@trafficnews.bg